Obrázek
Obrázek
ZAMIŘTE
VYSOKO…
Do našeho návštěvního systému se můžete zaregistrovat tady . Více podrobností tady.
Obrázek

Lezení bez bariér

7. 4. 2017
Obrázek

Minulý týden BigWall navštívila výprava odvážlivců z Humpolce. Mladí nadšenci z centra denních služeb Medou se bez ostychu pustili do zdolávání stěny, přestože jsou oproti ostatním lezcům v různých ohledech znevýhodněni. 

 

Více o lezecké akci a jejím smyslu pro zúčastněné vysvětluje ředitelka CDS Medou, Zuzana Žaloudková: "Pro naše klienty má toto aktivita nesmírný význam. Jedním z cílů naší služby je pomoci mladým lidem s postižením přijmout zodpovědnost za vlastní dospělost. K tomu je zapotřebí velká dávka sebedůvěry a odvahy. Právě lezení se ukázalo jako jedna z cest, kdy si mohou v bezpečí vyzkoušet svoje limity, třeba je i překonat, a získat důvěru ve vlastní síly a schopnosti."

 

Jen samotný fakt, že se odvážili lezení si vyzkoušet, zasluhuje notnou dávku respektu. Zuzka totiž dodává: "Popravdě, našim klientům chybí většina z toho, co je pro tento sport potřeba, tj. síla svalů a pohybové nadání. Navíc díky medikaci často trpí nadváhou. Zato ale mají velikou chuť překonávat překážky a učit se novým věcem. Samotnou mě jejich odvaha a nadšení nesmírně mile překvapilo."

 

Pohled z druhé strany nabízí zpětná vazba od samotných lezců:

 

PAVEL: "Pátek hodnotím velice kladně. Pro lidi na vozíku není snadné dělat sport, zvlášť po mozkové obrně. Horolezecká stěna se mi líbila více než minule, díky lanům, která nám pomáhala. Vyšlo nám i krásné počasí, a tak jsem si to moc užil."

 

ANDREJ: "Mě se to moc líbilo, hlavně že jsem vylezl až úplně nahoru. Moc se mi líbila ta bezprostřední atmosféra a skvělí instruktoři. Myslím, že to byl určitě moc prospěšný výlet pro nás všechny."

 

NATY: "Vylezla jsem nahoru, tomu jsem fakt nevěřila. Bylo to super. Mám ráda kamarády, co nás učili lézt i vázat uzly. Moc se mi to líbilo."

 

Jsme rádi, že BigWall mohl poskytnout zázemí pro tuto akci, ve které spatřujeme velký smysl. Těšíme se, že v budoucnu budeme mít možnost přivítat zde další podobné odvážlivce, kteří mohou být svým odhodláním a nadšením pro věc inspirací pro nejednoho z nás.

ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek